Rätt metod för bryggning av Berliner weisse med frukt?
Tänkte hänga på trenden och försöka ge mig in i denna öltyp för bryggning. Har försökt läsa mig till men det verkar finnas så många metoder, men detta tillvägagångssätt tänkte jag utgå från, så stoppa mig om jag har fel!
Först tänkte jag göra en mäsk som blir rätt koncentrerad för jag har inte tillräckligt stor kastrull, tänkte sikta på ca ~25L (OG 1030) men har en 15L kastrull. Silar mäsk och kokar vörten i 15 min och tillsätter ingen humle. Låter vörten gå ner till ~ 35 grader och då tillsätter jag lactobacillus-wyeast-5223 alt Lactobacillus Bacteria (White Labs WLP677). Tar min sodastream och trycker in kolsyra för att sedan sätta ett par lager plastfolie tajt som lock och sedan sätter jag in den i ugnen på ~35 grader där den får stå i 2 dygn och smakar av den då. Är jag nöjd slår jag över den i jäskärl, har i US-05 och spär ut med vatten till önskad volym och smak.
50% Vete
50% Pale malt (rädd för DMS med pilsner)
0,5g/l hallertauer vid flameout (som fått ligga framme några dagar).
Primärjäsning 1 vecka
Sekundärjäsning 2 veckor med 500g ananas 200g passionsfrukt 500g mango. Frukten skivar jag upp innan och fryser in i påsar 1-2 dagar innan tillsättning.
Funkski?