Första björnbärs- och hallonvinet

Nu har jag satt mitt allra första vin.
Det blev ett björnbärs- & hallonvin, bären köptes frysta.

6 kg björnbär
9 kg hallon
3 liter äppelmust från Coop forum
1 liter blåbärsmust (Blåbär 100% från Systembolaget)
1 liter vatten
1,75 kg bryggsocker (OE ligger på 1.076, kommer dra upp det till 1.098)
2 tsk jästnäring.

Detta resulterade i ca. 18-19 liter i jäshinken. Jästen jag kommer att använda är Lalvin 71B-1122, då den ska vara bra på att neutralisera äppelsyra vilket björnbär innehåller mycket av.

Björnbären och hallonen fick stå och tina en bra stund för att därefter mosas så gott det gick utan att kärnorna krossades. Kokade upp allt och hade i jästnäringen under kokning.

Sedan var det ner i jäshinken och 1 krm vinsvavla tillsattes och vispades runt. Det har stått så sedan 23 igår kväll. Kan jag nu tillsätta pektolas eller är det för tidigt?