1,151

Sv: Bryggdag

Igår kväll bryggdes det en humlad citrongräs saison. Blogginlägg:
http://fearwolf.blogspot.se/2014/03/bry … aison.html

/Peter

En av medlemmarna i hembryggargänget Fear Wolf Brewery:
Blogg: http://fearwolf.blogspot.se
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Fear-Wolf-brewery/392281610808876
Presentation: http://www.humle.se/punbb/viewtopic.php?id=5717

Sv: Bryggdag

Brygger lite hela tiden.

Ni som kommer till Malmö Öl och Whiskymässa stick gärna till stronzo's monter och fråga efter southhill stout. Vinnarölen vi fick brygga på stronzo.
https://www.facebook.com/media/set/?set … amp;type=1

https://www.facebook.com/wessfeldts

Sv: Bryggdag

Vienna lager on the move!
http://www.beernakedblog.com/brews/new- … t-for-fun/
http://www.beernakedblog.com/wp-content/uploads/2014/03/Yeast-harvest.jpg

http://www.beernakedblog.com - Recensioner, bryggerfarenheter, recept, brygglogg etc.

1,154

Sv: Bryggdag

0 EBC!

http://chubbsnanobryggeri.blogspot.com/

Sv: Bryggdag

Försvinnande god!

1,156 Senast ändrad av Extatiskt Rasande (2014-03-21 09:36:00)

Sv: Bryggdag

Obefintlig öl är den senaste bryggtrenden. Underlättar disken väldigt mycket.

1,157

Sv: Bryggdag

Ett slutet system!

Hurra för humle, hurra för malt, de äro lifvets krydda och salt!

Sv: Bryggdag

Idag bryggs det moder lager med traditionell humle, om det nu går ihop..
Har ännu inte bestämt om det blir torrhumling eller hopstand.

Sv: Bryggdag

English ordinary bitter singlehumlad med Citra, inspirerad av http://www.fyneales.com/shop/beers/jarl , namnet blir självklart Birger.

Sv: Bryggdag

Första föräldraledighetsölen kokar, bebis sover. IPA med Citra och Amarillo.

Sv: Bryggdag

Du måste ha en jäkligt snäll bebis som låter dig brygga öl. Min låter mig knappt skita eller dricka kaffe.

1,162

Sv: Bryggdag

Extatiskt Rasande skrev:

Du måste ha en jäkligt snäll bebis som låter dig brygga öl. Min låter mig knappt skita eller dricka kaffe.

Tipset är att göra allt samtidigt smile
Skita, dricka kaffe med skrikande dotter (som inte alls vill vara på toaletten) har varit min melodi för att få ihop vardagen:/.
Brygga öl får man göra efter kl 8

Sv: Bryggdag

Hehe... på det stora hela är det ganska soft att vara pappaledig men man får lägga om vissa av vardagens prioriteringar helt klart. Å andra sidan kan jag inte skita eller dricka kaffe hur länge jag vill på jobbet heller.

1,164

Sv: Bryggdag

Tyckte det funkade ganska bra med alla mina barn, tricket var för min del att tajma in middagslur med kokslut/kylning. Då vill man inte ha en bebis snoende runt fötterna.

Think globally. Drink locally.

1,165

Sv: Bryggdag

Hah.. intressant att höra om era föräldraledighetsbryggningar. Blir själv farsa i sommar så det blir spännande att se hur det blir.

Idag har jag tagit semester och brygger en Indiana Pale Lager. Perfekt uppladdning inför SM imorgon! smile

Hurra för humle, hurra för malt, de äro lifvets krydda och salt!

1,166

Sv: Bryggdag

Man kan ju brygga när TV4 står och flåsar i nacken också, om det inte räcker med småbarn dvs.
http://www.tv4play.se/program/nyheterna … id=2590343

Jag gjorde en välhumlad pale ale men effektiviteten blev för hög igen, 87% brygghus kommer ta ett tag att vänja sig vid.

Sv: Bryggdag

Jag krossade, mätte upp vattenbehandling, värmde vattnet till 60C innan jag la mig, så det skulle gå fort till striketemp på morgonen.
Vaknade, programmerade BM, joxade i malt.
Sen lämnade jag två barn andra barn och kom hem 60min senare, då var det dags att lyfta ur maltröret.
Mycket tack vare att 3an är så snäll. Inget skrik eller gnäll, men det gäller att planera allt.
Jag brukar köra FWH och koka 90min, sena givor som börjar vid 20-15min.
Det ger ~70min för matning, nattning, väga upp humle och förbereda med kylning rengöring av hink mm.
Man vill inte ha en nyvaken sur bebis sista 20 minuterna.

@Lindh snyggt mäskroder!

1,168

Sv: Bryggdag

Tack! En planka och lite fritid var allt som behövdes.

Sv: Bryggdag

Tummen upp Lindh!

Precis flaskat en lättdrucken 8% belgare, blev en mugg över till mig med, jävlar vad den tog smile

Sv: Bryggdag

Ale Bundy skrev:

Jag krossade, mätte upp vattenbehandling, värmde vattnet till 60C innan jag la mig, så det skulle gå fort till striketemp på morgonen.
Vaknade, programmerade BM, joxade i malt.
Sen lämnade jag två barn andra barn och kom hem 60min senare, då var det dags att lyfta ur maltröret.
Mycket tack vare att 3an är så snäll. Inget skrik eller gnäll, men det gäller att planera allt.
Jag brukar köra FWH och koka 90min, sena givor som börjar vid 20-15min.
Det ger ~70min för matning, nattning, väga upp humle och förbereda med kylning rengöring av hink mm.
Man vill inte ha en nyvaken sur bebis sista 20 minuterna.

@Lindh snyggt mäskroder!

Fan vad inspirerad man blir av detta! Är pappaledig och har tänkt och avfärdat iden att brygga under dagen, men nu fan blir det ändring! Pepp!!

Sv: Bryggdag

Kul att inspirera. Punchline på detta är att jag även hann städa undan allt innan frugan kom hem och då hade jag också hämtat dom två andra.

Sv: Bryggdag

Jaja, skryt lagom. Med en braumeister har jag hört att man inte ens behöver byta blöja själv wink

Sv: Bryggdag

Bryggdag idag saison. Min första. Har gett mig på stilar jah aldrig bryggt förut den senaste veckan. Spännande som fan. Synd att jag har haft fullt upp fram till nu å missat sm. Men nästa.år då jävlar. ;-)

1,174 Senast ändrad av Lindh (2014-04-09 17:53:25)

Sv: Bryggdag

Bryggt en välhumlad pale ale i jakt på en ny husjäst. Splitbatch med US05 vs WLP090.
Resultatet? Ja det läser man lättast om på http://lindh.olkartoteket.se/2014/04/husjastdel1/

http://lindh.olkartoteket.se/wp-content/uploads/2014/03/GL_0346.jpg

Sv: Bryggdag

Äntligen dags att brygga lite igen utan massa hysch, hysch pga SM.

Idag bryggs det en Belgisk Dubbel, givetvis med mörk candisirap och lite Special B. Tänkte göra en jästduell mellan WLP510 Bastogne Belgian Ale samt Wyeast Canadian/Belgian 3864. När man läser specarna verkar de ju ganska lika så det ska bli intressant att se hur resultatet blir. Tänker nog brygga en Trippel framöver på samma sätt genom att återanvända ca halva jästkakorna från första brygden.