Syrligt öl av pH-stabilisator 5.2
Hej har för första gången testat att justerat vattnet. Upplever att det blev syrligt och surt.
Har inget riktig koll på mitt vatten, så jag tog en msk med pH-stabilisator 5.2 till en batch på 26l.
Stämmer anvisningarna på humlegården ( 5.2 är en blandning av fosfatbuffertar som oavsett vattnets ursprungliga pH stabiliserar din mäsk och vörtkokning på det gynnsamma pH-värdet 5,2.)? Eller är det smart att kolla av med stickor eller annan mätmetod? Kan malten ha en påverkan på pH?
Här är malten jag använde i receptet
3.00 kg - Pale Malt (2 Row) UK
3.00 kg - Pilsner (2 Row) UK
1.00 kg - Munich Malt
1.00 kg - Caramel/Crystal Malt - 40L
0.30 kg - Smoked Malt
0.20 kg - Chocolate Malt
0 min - Mash In (66.7 C for 60 min, 2 min rise)
Add 17.89 l of water at 74.7 C
1:02 hours - Mash Complete
Fly sparge with 23.61 l water at 75.6 C