Dela upp bryggning
Med barn, jobb och allt annat som tar tid så ser jag det som omöjligt att brygga en vardag och det blir alldeles för lite bryggningar.
Har läst och fått lite inspiration från Raaskens tråd om att mäska över natten. Enda nackdelen som jag funnit med denna lösning efter att ha läst på en del på homebrewtalk är att smaken på ölen blir lite annorlunda, svårt att sätta fingret på vad det är enligt det trådar jag läste. En del föreslog att mäsken kan surna något under natten eftersom man endast når 67C.
Ett upplägg skulle kunna se ut så här:
Dag 1:
Ta fram all utrustning, mät upp allt malt och värm vatten till 100C i en isolerad kittel.
Dag 2:
Justera temp om det behövs.
Mäska
Koka upp vört till 100C
Töm och diska mäskkärl.
Dag 3:
Kokning av vört
Kylning
Disk
Med detta upplägg så borde tiden varje dag vara väldigt liten och man borde enkelt hinna med godnattsagor, kvällsmat osv.
Tror ni det kommer funka?
Tips och ideér uppskattas!
/Mikael