Sv: Bryggdag
har bryggt en wit med blodapelsin och hibiscus idag, ska bli mycket spännande att se resultatet
Du är inte inloggad. För att använda forumet fullt ut bör du logga in eller registrera ett användarkonto.
Humlebladet → Inget av ovanstående... → Bryggdag
Sidor Tillbaka 1 … 27 28 29 30 31 … 54 Vidare
Du måste logga in eller registrera ett konto för att svara
har bryggt en wit med blodapelsin och hibiscus idag, ska bli mycket spännande att se resultatet
Här bryggs det en 30års-IPA (provbryggning inför festen). Nej, det är inte jag som fyller 30, jag är fortfarande purung.
Sådärja! tredje brygden för i år på jäshink med pitchad jäst. Det blev en Brown Porter som jag hoppas blir tillräckligt brun. Blir den typriktig och god så kommer jag ställa upp med den på SM i domartävlingen. Känns som det är dags att planera in lite andra bryggningar snart om man tänkt få med dem på SM...
Japp! Årets andra bryggning avklarad. Det blev ett storkok som blir till två Pilsner; jag ska utvärdera skillnaden mellan en klassisk lager-jäst (Saflager W-34/70) och en lagerhybrid som kan jäsa i varmare temperatur likt en Californian Ale (Mauribrew Ale 514). Jag kokade 46 liter som delades på två hinkar. Blir provsmakning och utvärdering nångång i april då... Jag återkommer med resultatet! Fler bilder o receptet finns på bloggen.
Fortsatte testbrygga inför SM i förrgår. Försöker få fram en bra best bitter.
Skrev om det här: http://www.beernakedblog.com/brews/god-save-the-bitter/
Irländsk Red Ale är ju i ropet så jag fick brygga en sådan i dag :-)
Fortsätter med SM-brygd nummer sju: Mörk Modern Lager.
Det gäller att passa på när man får tid :-)
Fortsätter med SM-brygd nummer sju: Mörk Modern Lager.
Det gäller att passa på när man får tid :-)
Här hårdsatsas det helt klart..
Ja, målet är 12st öl inlämnade i år varav hälften ska till delfinal och två av dessa ska ta medalj. Man måste sikta högt för att pressa sig själv till något bra.
Du kör lite mindre batcher då antar jag? 8-10 liter?
Alltid 20-22l, men har funderat på att gå ner i volym på öl som ska drickas riktigt färska som tex weiss, IPA, bitter etc.
Igår blev det DIPA.
Recept -> http://oaklane.se/wordpress/
Även en inställd bryggning är en bryggning som Lundell skulle sagt. Jag har alltså INTE bryggt i helgen utan sparar mig till stora hembryggardagen på lördag. Då står valet mellan en HefeWeizen eller en DIPA, kanske ska låta gästerna bestämma.
Det som ändå blev gjort i helgen är flaskning av min Weißbier V. Jag passade på att få processen dokumenterad ordentligt eftersom det _hör och häpna_ var sol som tittade in i köket!! Fler bilder och beskrivning finns som vanligt på min hemsida...
Igår var det premiär för bryggandet i det nya huset. Det blev 23l som ska bli en IPA i jäshinken.
Jo jag har en flaskfyllare vit som den heter, men tycker den är för långsam och att man måste sitta och hålla i den hela tiden. Vet att det finns en större men kvalitén överlag på dem är ju sisådär, många har problem med att den låser sig så man måste trycka ner den i botten kraftigt så den släpper. Den når heller inte ner i botten på champagneflaskor vilket strular till det hela.
Har kört några gånger med endast hävert nu och tycker det funkar bra, flaskar på halva tiden och har en pryl mindre att diska. Har inte märkt att det skummar mer utan flaskfyllaren heller och nivån i flaskan är lättreglerad med klämman.
Återigen ger VAB möjlighet till ölbryggning. Idag blir det en American Brown Ale med generösa humlegivor. Två backar till SM är åtminstone säkrade.
EDIT: Bryggningen gick bra, vörten smakar precis som jag tänker mig den bör göra innan jäsning. Nu är det bara att hålla tummarna för att American Ale 2 gör sitt jobb, och det brukar ju den
Återigen ger VAB möjlighet till ölbryggning. Idag blir det en American Brown Ale med generösa humlegivor. Två backar till SM är åtminstone säkrade.
EDIT: Bryggningen gick bra, vörten smakar precis som jag tänker mig den bör göra innan jäsning. Nu är det bara att hålla tummarna för att American Ale 2 gör sitt jobb, och det brukar ju den
Tycker mig höra ekot..... Älskling jag tar VAB idag så får du jobba.
Det vart bryggning förra helgen, här är videon! http://www.youtube.com/watch?v=d02w2X8aEiQ
Årets första bryggning blev en DIPA med mer än 30g humle per liter :-)
Bryggde på stora hembryggardagen såklart.
En DIPA på 100 IBU. Lite strul med dubbla induktionsplattor från Kjell som fick min Patina 50L att glöda i kanterna. Fick bli en platta + grilltändare istället.
Sådärja! tredje brygden för i år på jäshink med pitchad jäst. Det blev en Brown Porter som jag hoppas blir tillräckligt brun. Blir den typriktig och god så kommer jag ställa upp med den på SM i domartävlingen. Känns som det är dags att planera in lite andra bryggningar snart om man tänkt få med dem på SM...
Denna öl råkade jag hälla ut av misstag på köksgolvet när det var dags för flasktappning. Lärdom: placera inte en jäshink lutande på köksbänken, 1/100 ramlar den ner och det är en gång för mycket!
Nåväl, justerade receptet något och bryggde den idag igen. Återpitchade jäst från olycksölen och hoppas på att ölen hamnar på flaska denna gång..
Spelade in en liten video från vår bryggdag den 26: http://www.beernakedblog.com/uncategorized/smash-video/
Sidor Tillbaka 1 … 27 28 29 30 31 … 54 Vidare
Du måste logga in eller registrera ett konto för att svara
Humlebladet → Inget av ovanstående... → Bryggdag