1 Senast ändrad av MaltMårten (2013-01-12 11:43:09)

Infektion - vad är det för något?

Hej!

Det ser ut som att jag har spräckt nollan på antalet infekterade satser öl sad Vad tror ni det kan vara för något? Jag märkte det nu när jag skulle flaska ölen. Hade ni vågat buteljera den?

http://forumbilder.se/images/2a22013112745479c.jpg

Jäser: -
Lagrar/dricker: -
Planerar: Barley wine, porter.

Sv: Infektion - vad är det för något?

Den smakade bra i alla fall. Jag tappar upp det som är under hinnan helt enkelt.

Jäser: -
Lagrar/dricker: -
Planerar: Barley wine, porter.

Sv: Infektion - vad är det för något?

Ser ut som fett.... vad har du i ölet?

Sv: Infektion - vad är det för något?

reggaefisken skrev:

Ser ut som fett.... vad har du i ölet?

Malt, humle, jäst och vatten.

Jäser: -
Lagrar/dricker: -
Planerar: Barley wine, porter.

Sv: Infektion - vad är det för något?

Hinnjäst.

Sv: Infektion - vad är det för något?

Det är hinnjäst. Totalt ofarligt. Misstänker att ölet är lite syrligare än väntat. Ölet bör drickas upp ganska snabbt då syran brukar göra sig tydligare med tiden.

Sv: Infektion - vad är det för något?

Hur säkra är ni? Jag drack ca 1 dl (hydrometerprovet) och tre timmar senare spydde jag. Kan ju vara vinterkräksjukan i och för sig. Lite väl bra timing bara.

Jäser: -
Lagrar/dricker: -
Planerar: Barley wine, porter.

Sv: Infektion - vad är det för något?

MaltMårten skrev:

Hur säkra är ni? Jag drack ca 1 dl (hydrometerprovet) och tre timmar senare spydde jag. Kan ju vara vinterkräksjukan i och för sig. Lite väl bra timing bara.

Hmm jadu... Du lär väl märka om det är kräksjukan iaf.