Dela bryggdag

Skulle man kunna dela upp bryggdagen på 2 dagar genom att mäska klart och börja koka vörten dagen efter.
Har sett Raskens tråd tidigare med att dela upp i mäskningen.
För mig skulle det passa bättre att mäska klart och börja koka direkt dagen efter.

Är det något som ser några uppenbara problem med att man gör på detta sett?

/Torstensson

Ta't lugnt, ta en hembryggd

Sv: Dela bryggdag

Jag har gjort så och blev nöjd med resultatet ena gången.
Andra gången luktade vörten frukt på morgonen, vilket iofs var trevligt smile
Dom flaskor som levde kvar längst av den batchen fick också portvinskaraktär, vilken jag gillade, men det är ju helt klart en felsmak som kommer från processen.
Jag läste någonstanns att om man höll vörten ~80C under natten så skulle inte detta inträffa.

Sv: Dela bryggdag

Det går bra jag gör ofta ofta. Hetta upp vörten till > 80 °C och lägg på ett lock så är det sällan problem. Faktum är att jag ikväll bryggde en öl som jag mäskade och lakade igår och det fanns inte ett spår av infektion innan jag kokade.

Det är de som går vilse som finner de nya vägarna smile

Sv: Dela bryggdag

Kanon, då får jag testa.
Prövade att hetta upp vatten till 100C och dagen efter höll detta 77C. Borde inte finnas några risker för infektioner i såpass höga temperaturer.

Ta't lugnt, ta en hembryggd