Eget snus
Hallojs!
Tänkte att jag skulle tala om hur man gör eget snus till en bråkdel av priset i butik. Om man som jag har den ytterligt överbeskattade ovanan att snusa kan göra sitt eget snus ganska lätt faktiskt.
Jag använder min termostat som jag köpt här på humle för att hålla tempen rätt, allstå är värme källan en vanlig lågenergilampa på 7 W, en mkt liten lampa med tjockt plasthölje ist för glas, den funkar perfekt till ändamålet.
Köp en snusats, den består av tobakspulver, NaCl vanligt bordsalt, Natriumkarbonat och en skvätt propylenglykol. Enligt receptet skall den stå och svettas i ugnen i 90 C i ett dygn, jag kör med fördel 60 C en knapp vecka, lampan med termostatsensor lägger jag i en byrålåda som jag isolerat med en fleecefilt, i med snsorn till termostaten isolera ett lager till, jeg har en fleecetröja på toppen sen en kudde på toppen, även en kudde under lådan, det funkar väldigt bra det blir inte så hög värme att det tar fyr, håll torrt bara. Som sagt i med snusmassan bestående av tobakspulver och saltlag, finns recept i satsen, man kan hålla ner mängden salt lite, det går bra att korrigera lite senare, efter 5-6 dygn har den svettats och dragit åt sig all fukt, se till packa den ordentligt och dra på locket förstås, efter att ha, med hjälp av en elvisp, blandat i saltlagen. så blandar du i natriumkarbonaten, återigen ta lite mindre än receptet säger ( åtminstone enligt det recept som följde med mitt paket. Droppa i propylenglykolet under omrörning, packa in i värmelådan och vänta ett dygn till, nu är det klart! avsmaka med mer salt och eller mer karbonat om du tycker att verkar behövas, ha en dosa Ettan vid sidan och jämför... skulle den vara för fuktig så ställ in en liten skål med torrt ris och kör ett dygn till, riset drar då åt sig av fukten... eller fukta mer om det skulle vara så.
Smaksätt gärna snuset med vad du känner förr, jag har använt rökaromessensen som följde med cigarettkitet och jag köpte i samma veva, jag har tänkt lösa upp lite salmiak i lite vatten och droppa i, men det har jag inte testat ännu, annars köp en flaska rökig whisky, en flaska Pernod eller varför inte droppa i lite Imperial Stout? sam sagt testa dig fram...
Min senaste sats landade på 1800 gram till en kostnad av lite arbete, tålamod och 200 kr, det innebär en besparing på 2000 spänn, det blir en del malt det!
Har du ingen termostat så köp en, det är det värt dessutom vill du ju redan ha en till din ölbryggning, eller hur?
Lycka till och fråga gärna om du undrar över nåt.
Jabba the hut!
p.s
Nu ska jag försöka gör en Näverdosa, jag får återkomma ang det, hehe.