Hjälp, skum i jäsröret

Hej

En porter jag satte på jäsning igår skummar riktigt rejält, så mycket att jäsröret är skumfyllt och öl börjar läcka ur locket, se bild.
Är det något  jag göra åt det eller är det bara att vänta på att jäsningen lugnar ner sig?
http://www.humle.se/punbb/images/upload/IMAG0144.jpg

Om det finns en gud, och han är god. Varför är då humlearom så instabilt?

Sv: Hjälp, skum i jäsröret

Du kan byta jäsröret mot en slang som du stoppar ner i skål/hink med vatten. Vilken jäst är det?

Sv: Hjälp, skum i jäsröret

Det är en London Ale yeast WLP013, ska se om jag hittar en slang i rätt dimension

Om det finns en gud, och han är god. Varför är då humlearom så instabilt?

Sv: Hjälp, skum i jäsröret

En välbekant syn. +1 på att byta ut jäsröret mot någonting annat, det är ett helsike att få rent de där jäsrören om jästsörjan torkar in. Med så kraftig jäsning skulle du nästan kunna skippa locket helt, kanske bara montera någon slags "tak" av typ aluminiumfolie så inte någon luftburen bakterie trillar i.

Think globally. Drink locally.

Sv: Hjälp, skum i jäsröret

Hittade en slang som passade perfekt, dock är det sådana ktivitet på jäsningen att jag nog får byta till en större vatten skål. Brottas nu med problemet att rengöra jäströret. Bara spola igenom med vatten verkar inte räcka, dock är de ju relativt billiga så det kanske får bli ett nytt

Om det finns en gud, och han är god. Varför är då humlearom så instabilt?

Sv: Hjälp, skum i jäsröret

Köp nytt. Det finns storpack.

Think globally. Drink locally.