Första dubbeln
Jag fick inspiration medan jag satt och smuttade på en Corsendonk Pater och började snickra på ett recept. Jag har aldrig bryggt något belgiskt förut så jag är ute på lite hal is. Kollade runt en del och kom fram till följande receptförlag:
Blue Shemale (Belgisk dubbel, inte nödvändigtvis lik chimay... Någon måste ha kommit på det namnet innan va? )
Till ~8 liter
est OG: 1070
est FG: 1014
IBU: 27
Mäskmetod: Infusionsmäskning
Mängd[kg] Extrakt Mängd[%]
2 Pale ale malt 78,9%
0.20 Caraamber 7,9%
0.12 Crystal 4,7%
0.016 Pale chocolate malt 0,6%
0.2 Muscuvadosocker 7,9
Mäsk Rast Temp[C] Tid[min]
- Försockringsrast 64 90
Mängd[g] Humle Tid[min]
28 Saaz 3.3%, kottar 60
5 Koriander 5
Primärjäsning: 1214 Belgian Abbey alt uppodlad bottensats från chimay.
Hur ser det ut? Blir det en dubbel av detta?
Lagrar/dricker: -
Planerar: Barley wine, porter.