Egen läsk, är Natriumbensoat som gäller?

Om man nu leker med tanken på att göra sin egna apelsinläsk genom att blanda apelsinjuice, sockerlag och vatten för att sen kolsyra den i fat och sen flasktappa... Hur  hindrar jag den från att jäsa? Är det natriumbensoat som gäller? 1 gram per liter?

// Mikael

2 Senast ändrad av INFORMATION (2009-10-17 23:27:34)

Sv: Egen läsk, är Natriumbensoat som gäller?

Och/eller kylförvaring.

Johannes

Sv: Egen läsk, är Natriumbensoat som gäller?

Jo, kyla  är jag med på. Men även i kylen så blir apelsinjuice dålig.

4 Senast ändrad av INFORMATION (2009-10-18 22:01:59)

Sv: Egen läsk, är Natriumbensoat som gäller?

Hur länge skall den sparas? Apelsinjuicen blir dålig p.g.a att den utsätts för syre och luftburna jästsvampar efter att den öppnats.  Om läsken förvaras i tillslutna flaskor och pH är lågt (kanske tillsätta citronsyra?) samt den tillsatta sockerlagen är kokt (steril) borde den gissningsvis klara sig flera månader i kylen utan konserveringsmedel.

Johannes

Sv: Egen läsk, är Natriumbensoat som gäller?

Ahhh! Inte i evigheter. Ett par månader är mer än väl. Jag testar!