Ngn som förstår sig på vatten som vill hjälpa mig?
De gångerna jag bryggt välhumlade ljusa öl tidigare så har jag tyckt
att beskan inte varit lika angenäm som den borde vara...
Drog slutsatsen att det måste vara vattnet.
Har sedan dess skaffat mjölksyra och ph-strips och duttar i lite mäsken för att få ner ph till runt 5,5
Men jag vågar mig sällan upp på några höga IBU med rädsla för att att få dendär obehagliga bitterheten...
(Undantaget när jag bryggde min "Porter" på 60 IBU, men den blev bra.)
Well efter att ha druckit Mikkellers Simcoe så blev jag sugen på att testa igen.
Köpte Simcoe och lite annat som kan behövas för att brygga en trevlig frisk APA
Men så kom jag att tänka på vattnet... såhär ser det ut enligt dom skyldiga som levererar:
(ursäkta engelskan, skrev av min profil i beersmith)
Calsium-----(Ca)------- 32 ppm
Magnesium-(Mg)-------- 5.1ppm
Sodium------(Na)------- 34 ppm
Sulfate------(SO4)------ 35 ppm
Chloride-----(CI)------- 17 ppm
Bicarbonate (HCO3)--- 140ppm (total alkalinitet)
Får för mig att vattnet skulle vara lämpligt för brown ale och amber etc. eller kan man brygga ljusare och
humla uppåt en 50-60 IBU?
Kan ingenting så all hjälp är välkommen.
www.facebook.com/bryggradio


