När jag jäser med den den här typen av jäst brukar jag skaka om hinken regelbundet, ibland flera gånger om dagen, ända tills jag ser att den lugnat ner sig och lagt sig på botten. Jag brukar för det mesta inte tappa om till "sekundär". Jag föredrar pellets - då behöver jag inte ta av locket utan bara ta bort jäsröret och gummipluggen och sedan pilla ner humlen i hålet. I det skedet när jäsningen i stort avstannat är det läge att torrhumla.
Nu senast jag använde London III jäste den från OG 1050 till 1012 på 4 dagar vid 19 grader Celsius. Jag hade gjort en förkultur på 3 liter som luftades hela tiden med akvariepump i ett dygn och fick sedan stå c:a två dygn utan luftning varefter jag endast använde bottensatsen. Här fanns det inga tendenser till att flyta upp - men sedan - vid huvudjäsningen - fick man svar på tal att detta var en överjäst (!).
Det var dock inget öl som torrhumlades. Efer en vecka ställde jag hinken vid nära noll grader i en vecka och tappade därefter om till corneliusfat samt några flaskor som primades.
Sammanfattningsvis - Ska man torrhumla i jäskärlet utan omtappning så bör det ske när jäsningen avtagit nästan helt för att inte för mycket av det goda ska "blåsas ut" med kolsyran. Man får skaka om då och då så att humlen "är i lösning" (jag tänker på pellets) en tid men sedan får det stå stilla ett tag innan omtappningen så att humle och jäst har sjunkit ner.