Inför första brygden

Jag har precis tänkt ge mig in i ölbryggandets underbara värld. Som en logisk konsekvens av ett tilltagande allmänt mat- och drycknörderi tycker jag det verkar fantastiskt kul och lärorikt att brygga öl. Som första öl tänkte jag brygga en välhumlad pale ale och delmäska med maltpåse. Jag har publicerat detta på shbf:s forum, men en något mager respons gör att jag publicerar det även här. Jag antar att jag är något av det amerikanerna kallar "hophead", kraftiga pale ale är mina absoluta favoriter.

Framförallt önskar jag åsikter om receptet --Kommer ölen att bli god eller ej, till denna brygd kan jag ej få tillgång till annan humle om ni undrar. Jag uppskattar alla åsikter och synpunkter!

<Receptet lyder>...trumvirvel..................


700g Pale ale-malt
80g mörk karamellmalt

600g ljust torkat maltextrakt-vid kokning
10g Brewers gold 60min
8g fuggle 30min
8g fuggle 15 min
8g fuggle 5 min
8g fuggle 0min

Danstar Nottingham jäst

Beräknat OG ca 1050 FG ca 1010 (5,1%alk)
IBU ca 49

Verkar detta rimligt?

Sv: Inför första brygden

Hur många liter är det planerat till?

Come to the Dark Side, we have cookies.

Sv: Inför första brygden

Å, vilken miss av mig.

8 liter är planerat.

Sv: Inför första brygden

Nu står ca 7,5l på jäsning efter en fantastisk massa krångel. Hoppas bara att saneringen fungerade som den skulle och att allt blev bra, jag kommer att uppdatera om ett par veckor eller så.