Problem med förkultur

Hej.

Har bryggt öl några år och satt förkultur emellanåt.
Gjorde så igår också - men denna förkultur ser inte ut som vanligt.
Den ser ut som om den "skurit" (se bild).
Någon som har erfarenhet av att detta händer?
Går den att använda eller tvingas jag vaska den?
[img=alt]C:\Users\PerJönsson\Downloads.IMG-4805.jpg[/img]

Sv: Problem med förkultur

Nu får jag inte upp bilden, men är det inte bara att jästen flockat sig väldigt väl?

Vilken jäst?

Sv: Problem med förkultur

Nej, jag lyckades inte ladda upp bild.
Det är Wyeast 1968 London ESB.
Såg ut som vanligt i början, dvs grumlig.
Efter ett dygn hade jästen "klumpat" eller "flockat" sig.
Nu - efter 1,5 dygn ligger den på botten.
Jag har den i 3 liters e-kolv med magnetomrörare.

Sv: Problem med förkultur

Aha, det är en rätt högflockande sort. 

Skaka till vansinne, så den löser sig, och i med den bara.

Det är en ide att sedan skaka jäskärlet lite ibland om du märker att utjäsningen stannar av tidigare än den borde.