Hur använder man spunding Valve?

Hej, jag förstår inte grejen med den. Jag köpte en jäshink i plast som tydligen skall kunna användas som jäshink och fat. Dvs man kan jäsa och dricka ur den. Antingen var jag tolkat produkten fel, dvs att man behöver två för att föra över färdig öl till en annan tom behållare.

Men enligt instruktionerna så ska man kunna jäsa och sedan dricka färdig kolsyrad öl direkt ur den. Med en spunding Valve som man kunde köpa till.

Men jag förstår inte grejen med den eftersom hur ska man kunna ställa in rätt bar när den inte ens börjat jäsa och bygga upp ett tryck? Och för det andra, kollar jag en kolsyretabell så krävs det väldigt hög bar för att få rätt kolsyrenivå för t ex en wit om jag jäser den i 19 grader.

Så hur använder man den korrekt egentligen?

Sv: Hur använder man spunding Valve?

Till en början skall sägas att jag inte har de grejorna.

Men fick du inte med någonting att mäta trycket med?

Och sedan, när du väl kolkat i dig några bägare måste du väl återfylla kolsyra samt ha  den kopplad för att ha serveringstryck på bra nivå vid nästa dricktillfäller?

Det finns nog några trådar om att jäsa under tryck, bl a Pilsnerkokaren håller väl på med det. Tror jag sett honom och andra skriva om det.

3 Senast ändrad av Perwaste (2022-07-03 13:27:58)

Sv: Hur använder man spunding Valve?

alegi skrev:

Så hur använder man den korrekt egentligen?

Den stora vinsten är väl att man inte behöver prima eller tvångskarbonera. Ej heller flytta över med risk för oxidering.  Och det finns de som anser det vara bättre för jäsningen att göra det under tryck. Då har du en färsk öl färdig så tidigt som möjligt.

Eller så tappar du färdigkolsyrad öl till fat eller flaskor. Men du kanske behöver någon form av mottrycksfyllare om det ska till flaskor, för att undvika för mycket skum.

Och den där ventilen är istället för jäsröret. Finns det ingen instruktion som följde med köpet?

Så har jag fattat användningen och vinsten med den.