Cornerliusfat med anslutningar

Hej!

Jag tänkte köpa en cornelius keg 19l (cornelius-keg-new-19-liter-ball-lock) och använda den som en trycktank för luft (vanlig luft), jag vill att tanken skall hålla precis 1,5 bar.

Det jag tänker göra är att köpa själva fatet och en bajonettkoppling för gas (threaded-pin-lock-disconnect-14-mfl-gas), denna bajonettkoppling kopplar jag ihop med en bilventil för att kunna trycka in luft (sätter bajonettkopplingen på gas ventilen på fatet).

Det leder mig in på min fråga, för på fatet förstår jag att det finns två anslutningar, en för vätska (öl) och en för gas (co2). Det jag dock vill göra är att koppla på en manometer på den "andra" kopplingen, alltså inte den som jag tänker använda för att trycka in luft.
Jag tänkte denna produkt för detta (https://shop.humle.se/utrustning/fattap … -8-mm-stam).
Men då undrar jag, kan jag koppla manometern till den andra "ventilen" på fatet, alltså den för vätska?
Om det går, vilka kopplingar behöver jag för att kunna koppla på manometern på denna ventilen?

Tacksam för svar, om det är otydligt förtydligar jag gärna!

Med vänlig hälsning

P.S. Fick inte med alla tre URL länkarna så skrev endast ut sista delen av strängen för länken i parentes och fetmarkerat.

Sv: Cornerliusfat med anslutningar

För det första du kan INTE använda en bajonettkoppling på det föreslagna fatet eftersom detta är avsett för kulkopplingar. Jag föreslår följande Humlegårds-produkter till fatet och manometern ifråga (det går utmärkt att använda även vätskeventilen):

Kulkoppling (svart) https://shop.humle.se/utrustning/koppli … -14-mfl-ol på vilken du skruvar https://shop.humle.se/utrustning/koppli … 516-14-ffl I den sätter du manometern. Detta sätts på vätskeventilen.

Kulkoppling (grå) https://shop.humle.se/utrustning/koppli … 14-mfl-gas på vilken du sätter någon av följande nipplar beroende på vilken slang du använder. Jag utgår då ifrån att du får använda slang till hopkopplingen med bilventilen.

https://shop.humle.se/utrustning/koppli … pel-4-8-mm
https://shop.humle.se/utrustning/koppli … -nippel-14
https://shop.humle.se/utrustning/koppli … ippel-8-mm

Sv: Cornerliusfat med anslutningar

Tack Björn!

Jag satt precis och kollade runt och du har ju rätt, bajonettkopplingarna hade ju inte passat!

Men då har jag nu också koll på läget, ordern är lagd och jag ser fram emot att montera mitt lilla projekt.

Återigen tack för hjälpen, ha en trevlig dag!