1: När jäsningen är klar tappar man som du säger ölen på fatet, där man sedan kolsyrar det. Beroende på hur du gör tar det mellan en timme till en vecka att få ölen kolsyrad (du kan t ex rulla runt fatet på golvet för att "massera" in kolsyra om du har bråttom, kall öl tar också emot kolsyra mycket bättre)
2: Så länge du använder koldioxid som drivgas klarar sig ölen lika länge på fat som på flaska, även när du har börjat dricka av det. Vissa barer använder tryckluft som gör att ölen håller sig några dagar, men då använder de upp faten väldigt mycket snabbare.
3: I Sverige är "sodastream"-patroner väldigt billiga att fylla på, så de är tacksamma att använda. Du behöver en regulator som går att koppla mot dem dock, då de inte har standardgängan som större co2-tankar använder. Vill du slippa byta så ofta (en 450g-patron brukar för mig räcka till 2-3 fat, både kolsyrning och servering) kan du t ex köpa en ombyggd 5kg co2-släckare och använda den som gastank. Skulle dock säga att det blir dyrare i längden då man bland annat måste provtrycka dem vart 10e år och de kostar en del att köpa.