CO2 hos brandtjänstfirmor inte godkänd som livsmedel !?

Idag var jag kontakt med Brandab i Växjö eftersom jag vet att man där kan fylla på sina kolsyretuber där. Jag har inte gjort detta innan så jag sa att jag ringer för att jag är ölbryggare och undrar om de kan fylla min tub. Killen svarade mig då att de gjorde sånt till för en månad sedan men slutat eftersom de fått ett brev från AGA som säger att man inte får fylla på för användning i livsmedel, så kan de inte göra det OM det är för öl. Anledning är förhöjda halter av svavel.

Har ni andra som fyller på hos t ex brandtjänstfirmor också hört detta?
Har svavel någon negativ effekt om man får det i sig från ölet?

Jag sa till killen: Okej, så om jag ska använda gasen till mitt akvarie så kan jag komma? ... det går utmärkt, sa han smile

Ska jag vara orolig för min hälsa om jag använder denna CO2 för min öl?

Sv: CO2 hos brandtjänstfirmor inte godkänd som livsmedel !?

Hej!

Ska koldioxiden användas till livsmedel ska den helst vara livsmedelsklassad. Men tyvärr är det inte alla firmor som fyller dom här ombyggda brandsläckarna som har livsmedelsklassad koldioxid. Så det kan vara värt att höra sig för, och försöka leta fram en firma som fyller med livsmedelsklassad koldioxid!

Samtidigt vet jag hembryggare som använt koldioxid som inte varit livsmedelsklassad utan att få någon bismak på ölen eller några negativa hälsoeffekter.

Med Vänliga Hälsningar,
Henrik A på Humlegårdens Ekolager

Kundtjänst på Humlegårdens Ekolager

https://shop.humle.se/