Maltodextrin

Hur är det egentligen med långa kolhydratkedjor? Hur bryter man ner dom?
Jo har tillgång till massor av maltodextrin på jobbet. Men är inte det. Kan ju använda till att söta ner ölet något om ja vill.
Men finns ju mer. Vi tillverkar ju Vitargo här. Visst är det amerikanskt, men det tillverkas i Kristianstadsfabriken.
Det är kornbaserat. Visst är det modifierat, men ändå kornstärkelse. När man dricker det så omvandlas stärkelsen till kolhydrater har jag för mej. Kroppens enzymer
Annars så modifieras stärkelsen kemiskt till olika produkter. Den reagerar ju olika med olika ph. Det är därför vi vill ja något sur mäsk.
Tyvärr har vi så många produkter att jag inte kan göra några tester. Men tror det finns många genvägar som blir samma i detta.
Absolut använder ju korn nu förtiden. Finns en anledning till att bränneriet ligger intill stärkelsefabriken. Ja dom använde potatisstärkelse på 60-talet!

Bryggverk 3.02, planerar för version 3.11
Bryggverk 200L. 300L mjöktank gasol och cylinderkonisk trycktank med kylslinga för 200L batcher
I have 50 prototypes of various whatevers around the house