1 Senast ändrad av oskda (2017-02-18 18:05:01)

hjälp

Hej, har lite funderingar på om detta skulle kunna fungera. Nybörjare gällande beersmith och att hitta på eget recept. Men någon gång måste man ju prova och innan jag låter det gå helt åt fanders så kan det vara bra att se om någon mer erfaren och kunnig person har lust att vädra sina åsikter runt receptet. Tar å det (förhoppningsvis  smile ) ödmjukaste mot konstruktiv kritik.
Jäst: safale us-05 20-21°C 1v (ev dela på batchen och torrhumla hälften med wai-iti och kohatu mängd? förslag?)

All black dipa

Double IPA

Type: All Grain
Batch Size: 20,00 l
Boil Size: 25,83 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 23,79 l
Final Bottling Vol: 18,49 l
Fermentation: Ale, Single Stage

5,00 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 71,4 %
1,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 2 14,3 %
0,50 kg Black Malt (1350,0 EBC) Grain 3 7,1 %
0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 10L (19,7 EBC) Grain 4 7,1 %
50,00 g Waimea [15,10 %] - Boil 60,0 min Hop 5 65,4 IBUs
50,00 g Waimea [15,10 %] - Boil 15,0 min Hop 6 32,4 IBUs
20,00 g Kohatu [7,30 %] - Boil 15,0 min Hop 7 6,9 IBUs
0,26 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 8 -
20,00 g Wai-iti [2,60 %] - Boil 10,0 min Hop 9 1,8 IBUs
20,00 g Kohatu [7,30 %] - Boil 0,0 min Hop 10 0,0 IBUs
20,00 g Wai-iti [2,60 %] - Boil 0,0 min Hop 11 0,0 IBUs


Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 1,075 SG
Est Final Gravity: 1,019 SG
Estimated Alcohol by Vol: 7,5 %
Bitterness: 106,5 IBUs
Est Color: 84,3 EBC

Tack på förhand!

Sv: hjälp

Ska själv brygga lite mörk öl snart. Har bara gjort ljusa öl innan så det enda jag skulle kolla extra noga hade varit pH. Skaffa en vattenrapport från kommunen (kan finnas på deras hemsida t.o.m.) och kanske använda detta: http://www.ezwatercalculator.com/

Sv: hjälp

Tack! Det är sant borde ha tänkt på det eller inväntat ett svar i tråden ????. Men är man ivrig får man ibland lära sig av sina misstag! ????.
Får hoppas att det inte blivit helt tokigt.
Återkommer med hur det blev!