Sv: Bulldog / Coobra
Hade du färdigkrossad malt låter det ungefär som det borde. Den malt jag köpt färdigkrossad på slutet har innehållit en massa okrossade korn..
Se till att laka jämnt också, så att du från det att sötvörten ligger 2,5cm ovan maltbädden hela tiden fyller på med lakvatten så du håller den nivån. Testa också att efter utmäskningen pressa ihop maltbädden LITE (får prova sig fram men hellre en lite för snabb lakning än en fastsatt maltbädd) för att lakningen ska gå långsammare. Lakningen ska helst ta runt 30 minuter för att få ut så mycket socker som möjligt. Viktigt är att köra med utmäskning vid 78C då, för att avsluta all enzymatisk aktivitet och "låsa in" sockerprofilen du skapat. Utmäskningen gör också sockret mer lösligt i vattnet varför det bidrar till högre effektivitet
Endast med min coronakvarn har jag uppnått runt 80%. Kommer förmodligen upp en bit till nästa bryggning pga mindre svinn