Kassavafarin

Hej!

Jag har ett kilo kassavafarin från en karibienresa i våras och funderar på om någon av er har bryggt öl på detta. Nätet avslöjar att det har en ganska "tydlig" och nötig smak.

Jag funderar på att använda det i en trippel alternativt dubbelbock (10-20%), men är givetvis osäker på hur mycket smak det ger. Har vi någon här som har använt något liknande?

http://www.olprovningar.se/

Sv: Kassavafarin

Till att börja med: Jag har inte bryggt på Kassavafarin (eng. Cassava farine) och hade inte en aning om vad det var innan frågan ställdes här smile
Men det verkar som att det mest är växtfibrer från kassavaroten vilket inte skulle ge särskilt mycket extraktbidrag, men kanske smak?

Jsg skulle göra en liten provmäsk tillsammans med vanlig malt för att dels se hur mycket extraktbidrag det ger och dels för att få en uppfattning om hur mycket smakbidrag som kassavafarinet ger.

Sv: Kassavafarin

Har letat lite på vad det är och som jag fattar det är det ren stärkelse, typ potatismjöl. Funkar det att brygga på?