Material på gryta.

Hej!

Aluminiumgryta till kok, ja eller nej?

Bismaker eller kanske rentav farligt?

Tack!

Sv: Material på gryta.

Nej. Inte aluminium.

Sv: Material på gryta.

Det är vörtens låga pH som sägs vara mindre bra till bryggning. Fast jag har sett många pastasåser göras i alu. Men jag håller med Larsba, köp rostfritt istället. Det finns billiga varianter om det är priset det hänger på... Eller köp en begagnad kvalitetsgryta, den kan du sälja för mer eller mindre vad du gav för den om du sköter om den. Då blev den väldigt billig plötsligt!

Besök min ölbryggarblogg http://www.lindhcraftbeer.com

Sv: Material på gryta.

Ähh, ni överdriver. Aluminium är inte farligt, man får inte alzheimers. De utfällningar av aluminium man får ligger långt under livsmedelsverkets gränsvärde. Av kosmetiska skäl kan det däremot vara värt rostfritt, liksom att rostfritt har bättre värmeledningsförmåga vilket är bra om grytan står på en kokplatta.

Sv: Material på gryta.

JoelS skrev:

liksom att rostfritt har bättre värmeledningsförmåga vilket är bra om grytan står på en kokplatta.

Nädu, aluminium har betydligt bättre, det är därför det finns ett inbakat aluminiumskikt i botten på kastruller och grytor även om de i övrigt är i rostfritt.