Kylvattenskylare.

Hej.
jag har problem med mitt kranvatten, under sommarhalvåret får jag som kallast typ 21-22 grader i kranen och det försvårar min bryggning en hel del.
jag tänkte bygga en kylvattenskylare bestående av en kopparspiral nertryckt i en kylväska som jag fyller med någon form av kylvätska och slänger in i frysboxen.
sen när jag kyler börjar jag som vanligt med vatten från kranen tills jag kommit ner till typ 25grader, efter det så kopplar jag kranvattnet så det går via spiralen och kyls ner ytterligare några grader tills det kommer fram till motströmskylaren.

Vad tror ni om det? kommer det funka?
jag tänker som kylmedel ha saltat eller sockrat vatten. tror ni det funkar eller skall jag satsa på något annat?

//Jonas

"beer, so much more than just a breakfast drink"

Sv: Kylvattenskylare.

Jag tror din idé funkar och jag har sett liknande varianter med dubbla kylspiraler där en första står i en ishink med isvatten. Det finns dock en risk att det står kvar vätska i spiralen och att det fryser, så töm noga efter varje bryggning.
En annan variant är att kyla så långt du tycker är smidigt med din gamla kylare och låta jäskylen ta ner vörten till pitchtemp sista biten. Så gör jag alltid med mina lager...

Besök min ölbryggarblogg http://www.lindhcraftbeer.com

Sv: Kylvattenskylare.

Jag har sett en hel del amerikaner som har samma problem som dig, och dom löser det precis som du föreslår, en kopparspiral nertryckt i en kylväska med isvatten (eventuellt med salt).

Sv: Kylvattenskylare.

http://byo.com/images/stories/inside/summerbrewing1.jpg
http://byo.com/images/stories/inside/summerbrewing2.jpg

http://byo.com/hops/item/1084-make-me-s … er-brewing

Besök min ölbryggarblogg http://www.lindhcraftbeer.com

Sv: Kylvattenskylare.

Testa NoChill, dock behöver du justera tiden för humlegivorna eller dra ner på mängden humle.

http://shbf.se/wiki/index.php/No_chill