Sv: Bryggdag

Jag har gjort en back to basic-bryggning med Biltema-kastrull och brew-in-a-bag! Det blev en modern ljus lager med mängder av Citra och Simcoe-humle.
Det finns lite mer text och bilder på http://www.lindhcraftbeer.com/2015/12/c … ager-biab/

http://www.lindhcraftbeer.com/wp-content/uploads/2015/12/151220_lindh_craft_beer_citrasimcoe_0022.jpg

Besök min ölbryggarblogg http://www.lindhcraftbeer.com

Sv: Bryggdag

Japp, då åker vi! Ska testa  att följa ett recept slaviskt den här gången, utan små modifieringar för en gångs skull. Europeisk lager från   "How to brew".   Men nu börjar jag å andra sidan att testa Beersmith för första gången. Tänkte därför ha ett  standardrecept att utgå ifrån för att lära mig programmet.

Sv: Bryggdag

Igår bryggdes en riktigt mörk imperial stout med melass. Blogginlägg:
http://fearwolf.blogspot.se/2016/01/sam … -hell.html

/Peter

En av medlemmarna i hembryggargänget Fear Wolf Brewery:
Blogg: http://fearwolf.blogspot.se
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Fear-Wolf-brewery/392281610808876
Presentation: http://www.humle.se/punbb/viewtopic.php?id=5717

Sv: Bryggdag

Nu testar jag att brygga en Premium American Lager.
Den här gången har jag fått till en verkligen klar och fin vört,  blir spännande att se vad det blir av den här. Jag plussade på en mindre humlegiva 10 före slutet.
//Perwaste

Sv: Bryggdag

Inte en droppe kvar i faten, så idag bryggs veteöl.  Koriander/pomerans/honung/ädelhumle.

Sv: Bryggdag

I söndags bryggdes en Barley wine med belgisk jäst:
http://fearwolf.blogspot.se/2016/02/bry … -wine.html

/Peter

En av medlemmarna i hembryggargänget Fear Wolf Brewery:
Blogg: http://fearwolf.blogspot.se
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Fear-Wolf-brewery/392281610808876
Presentation: http://www.humle.se/punbb/viewtopic.php?id=5717

Sv: Bryggdag

Jomen hej igen!
Idag står en amerikansk typ av pilsner och blir till. Och så gör jag ett provisoriskt försök att köra pumpen för att få en cirkulerande vört. Blir nog lite lättare när de rätta kranarna etc har kommit på sin plats.
//Perwaste

Sv: Bryggdag

aenima skrev:

I söndags bryggdes en Barley wine med belgisk jäst:
http://fearwolf.blogspot.se/2016/02/bry … -wine.html

/Peter

Kul med lite "hybrid" tänk, lite utanför ramarna, och alltid spännande att se hur det blir.
Ser gärna framemot lite rapporter längre fram.

Jag har själv gjort en engelsk BW med belgisk jäst (Chimay) som blev riktigt bra.
Det blev en extra dimension till ölet med de belgiska tonerna blandat med de engelska humlesorterna och malten.

Sv: Bryggdag

Modern lager idag.

Sv: Bryggdag

Idag blir det en amerikansk pilsner, med Cascade som huvudsaklig humle. WL 840 får vara med en gång till, flaskar även en annan liknande sats lite senare kväll.

Sv: Bryggdag

Kenneth skrev:

Kul med lite "hybrid" tänk, lite utanför ramarna, och alltid spännande att se hur det blir.
Ser gärna framemot lite rapporter längre fram.

Jag har själv gjort en engelsk BW med belgisk jäst (Chimay) som blev riktigt bra.
Det blev en extra dimension till ölet med de belgiska tonerna blandat med de engelska humlesorterna och malten.

Precis, en hybrid var lite utav tanken. Kan säga som så att det här ölet har jäst extremt länge, över 20 dagar bubblade det i jäsröret. Annars brukar bubblandet vara över efter bara några dagar med den här jästen. FGt blir ju väldigt intressant att se....

Det kommer uppföljningar på det här ölet på bloggen. Vi postar även nya uppdateringar på vår blogg via facebook så våra följare skall ha en chans att upptäcka att det kommit ett nytt inlägg.

/Peter

En av medlemmarna i hembryggargänget Fear Wolf Brewery:
Blogg: http://fearwolf.blogspot.se
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Fear-Wolf-brewery/392281610808876
Presentation: http://www.humle.se/punbb/viewtopic.php?id=5717

Sv: Bryggdag

Ytterligare en bryggning igår. Även dären hybrid. Den här gången mellan veteöl, belgare och IPA. Blogginlägg:
http://fearwolf.blogspot.com/2016/04/br … kanen.html

/Peter

En av medlemmarna i hembryggargänget Fear Wolf Brewery:
Blogg: http://fearwolf.blogspot.se
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Fear-Wolf-brewery/392281610808876
Presentation: http://www.humle.se/punbb/viewtopic.php?id=5717

Sv: Bryggdag

Kenneth skrev:

Kul med lite "hybrid" tänk, lite utanför ramarna, och alltid spännande att se hur det blir.
Ser gärna framemot lite rapporter längre fram.

Igår flasktappade vi det här ölet. Enorm utjäsning, men det kan nog bli bra ändå.
http://fearwolf.blogspot.com/2016/04/fl … -wine.html

/Peter

En av medlemmarna i hembryggargänget Fear Wolf Brewery:
Blogg: http://fearwolf.blogspot.se
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Fear-Wolf-brewery/392281610808876
Presentation: http://www.humle.se/punbb/viewtopic.php?id=5717

Sv: Bryggdag

Yes, då har vi en Cascade SHA i jäshinken!  Det hade varit två liter till om jag inte tappat taget om kastrullen när jag lakade.... Fan vad det ska vara svårt att inte slabba till det ;-)

65 Senast ändrad av Perwaste (2016-05-31 10:37:51)

Sv: Bryggdag

Idag flaskar jag min Cascade SHA, och när jag ändå är igång passar jag på att sätta en 25-litersbatch med Saaz SHA.

Jästen tar jag rätt över, och det ska bli spännande att se vad den kommer ge. Det är Wye 1272, inte testat den mot Saaz förut. Carapils utbytt mot Carared.

66 Senast ändrad av Perwaste (2016-07-11 18:35:16)

Sv: Bryggdag

En Patersbier blev till idag.  25 liter och ett og på 46, Blir bra det, och med Saaz och Hallert.M som humle.  Wye 3787 får stå för jäsningen.  Och visst är det skönt att kunna stå ute och brygga, även om det kommer åskskurar ett par vändor :-)

Edit; för övrigt har jag tjuvsmakat på min Cascade SHA, den är fantastisk! Ikväll blir det grillat och en Cascade, skål!

Sv: Bryggdag

Håll grytan kokande!
Nu skapar jag en Nelson Sauvin SHA. Gjort den en gång tidigare å då blev den kanongod.

Gällande mitt förra, belgare, tjuvsmakade jag den igår. Den blir riktigt bra, men jag skulle nog primat  med lite mer socker tror jag.

Sv: Bryggdag

http://www.lindhcraftbeer.com/wp-content/uploads/2016/08/160804_lindhcraftbeer_hops_020-1.jpg

Modern Ljus Lager med 400 gram Citra- och Simcoehumle enbart nära kokslut. Går det göra 80 liter öl på en bryggning med Braumeistern? Ja tydligen, även om det inte var min plan från början. Nytt blogginlägg med massor av bilder och recept från min bryggning av Lindhs Hops - Modern ljus lager:

http://www.lindhcraftbeer.com/2016/08/l … simcoe-v3/

Besök min ölbryggarblogg http://www.lindhcraftbeer.com

Sv: Bryggdag

I helgen bryggdes en Northern English Brown Ale. Blogginlägg:
http://fearwolf.blogspot.se/2016/09/bry … ownie.html

/Peter

En av medlemmarna i hembryggargänget Fear Wolf Brewery:
Blogg: http://fearwolf.blogspot.se
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Fear-Wolf-brewery/392281610808876
Presentation: http://www.humle.se/punbb/viewtopic.php?id=5717

70 Senast ändrad av Perwaste (2016-09-09 17:37:07)

Sv: Bryggdag

Och så ser en citrusångande  IPA dagens ljus. Det va två riktigt roliga saker med det, det ena var att jag för en gångs skull inte kladdade till det eller kokade över etc, det andra var att idag var en bryggarsugen kompis med på sin premiär. Tror det här var det som slutligen får honom att dra igång själv. Kul ????

Edit: men någonstans ska det ändå jävlas: när jag kom ned till hönshuset hade räven skattat oss på tre hönor ????

Sv: Bryggdag

http://www.lindhcraftbeer.com/wp-content/uploads/2016/09/160912_lindhcraftbeer_hefe22_011.jpg

Min senaste Hefeweizenbryggdag, 60 liter och två jäststammar. Stegmäskad i 5 steg: http://www.lindhcraftbeer.com/2016/09/hefe-xxii/

Besök min ölbryggarblogg http://www.lindhcraftbeer.com

Sv: Bryggdag

Idag bryggdes Slaka Imperial Stout 2016 då 2014 års version börjar sina, tråkigt då den typ är på topp nu. Well OG 1,104 medförde att det blev en Partigyle på resterna. 10l extra öl i form av en Sweet Stout med OG 1,045. Kul att maxa utbytet från malten för en gångs skull. Lyckades dessutom med två överkok men med 22l+10l nattsvart öl på jäsning så kan jag ta det...

73 Senast ändrad av Perwaste (2016-10-08 15:06:31)

Sv: Bryggdag

Just nu skapas det en variant av Belgisk Pale Ale. Eller vad nu detta skall kallas.
Det blev en maltnota där jag skulle ha Caramunich I, men det hade jag inte visade det sig, så jag petade in Crystal 150 istället. Sedan när jag ändå var igång och justerade receptet passade jag på att ta med de sista 380 g vete också.  Bittergiva på en blandning av Magnum och Northern Brewer, och sedan var det Saaz till arom och smak.

Jästen ja, jästen är även det en liten avvikelse mot vad jag först tänkte. Det blir Wye 3942, då jag tänkt få fram lite mer fruktighet, och sedan jäsa nästa lilla experiment på kakan om ca 2 v. Mer om det senare i en annan tråd :-)

edit//
Här lyckades jag pinna upp till ett OG på 60, får se nu vad som jästen orkar ta ned det till i slutet. Men jag har nog aldrig haft så klar och fin vört såväl före som efter koket. Och en god smak blev det också när jag testade efter mätningen. En IBU på ungefär 27 enl BS, men jag tror nog att den är lite lägre i det verkliga livet eftersom bitterhumlen har legat i frysen rätt länge.

Sv: Bryggdag

http://www.lindhcraftbeer.com/wp-content/uploads/2016/10/161009_lindhcraftbeer_pils2_000.jpg

Långt inlägg om helgens bryggning av en tysk pils finns nu på bloggen. Bilder i mängder och även en kortare film om mitt bryggeri! http://www.lindhcraftbeer.com/2016/10/lindhs-pils-v2/

Besök min ölbryggarblogg http://www.lindhcraftbeer.com

Sv: Bryggdag

I helgen bryggdes en brunporter.

Blogginlägg:
http://fearwolf.blogspot.se/2013/05/sam … g-och.html

/Peter

En av medlemmarna i hembryggargänget Fear Wolf Brewery:
Blogg: http://fearwolf.blogspot.se
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Fear-Wolf-brewery/392281610808876
Presentation: http://www.humle.se/punbb/viewtopic.php?id=5717