Hjälp med wit!
Hej, skulle vilja att någon som gjort en bra wit kan ta en titt på mitt recept och säga om det är något jag borde ändra.
Sist jag gjorde en (min första) så smakade den alldeles för mycket koriander.
Boil Time: 90 min
Ingredients
1.15 kg Pilsner (2 Row) UK (2.0 EBC) 43.4 %
1.15 kg Wheat, Torrified (3.3 EBC) 43.4 %
0.29 kg Oats, Flaked (2.0 EBC) 10.9 %
0.06 kg Munich I (Weyermann) (14.0 EBC) 2.3 %
16.20 g Hallertauer [4.80 %] - Boil 60.0 min 17.2 IBUs
24.90 g Orange Peel, Bitter (Boil 10.0 mins)
5.00 g Coriander Seed (Boil 5.0 mins)
1.0 pkg Belgian Witbier (Wyeast Labs #3944) [124.21 ml]
Est Original Gravity: 1.047 SG
Est Final Gravity: 1.0011 SG
Estimated Alcohol by Vol: 4.7 %
Bitterness: 17.4 IBUs Calories: 427.1 kcal/l
Est Color: 5.4 EBC
Mash Steps:
Saccharification Add 19.42 l of water at 69.3 C 66.7 C 90 min
Mash Out Heat to 75.6 C over 7 min 75.6 C 10 min
Tacksam för svar!