Porter - receptkoll
Hej!
Jag hade tänkt brygga en porter, mörk öl i stil med D.Carnegie är en personlig favorit, under helgen och det blir mitt första reccept där jag även delmäskar. Skulle vilja be att få mitt recept dubbelkollat av er mer kunniga här på forumet så att jag inte tabbar mig då jag inte har jobbat med så komplexa öl tidigare.
Maltextraktet är Muntons Extra Dark och Crystal- samt Chockladmalten kommer från Thomas Fawcett.
Receptet är avsett för 25 L.
* 2,80 kg Dark Dry Extract [Boil for 10 min](110,0 EBC) 80,7 %
* 0,20 kg Dark Dry Extract [Boil for 60 min](110,0 EBC) 5,8 %
* 0,30 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (130,0 EBC) 8,6 %
* 0,17 kg Chocolate Malt (1000,0 EBC) 4,9 %
* 20,00 g Nelson Sauvin [11,00 %] - Boil 60,0 min 17,9 IBUs
* 1,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml]
/Kiwi