Imp stout jäser inte ut
4500,00 g Pale Malt (2 Row) UK (3,0 SRM) Grain 1 59,2 %
1000,00 g Chocolate Malt (350,0 SRM) Grain 4 13,2 %
1000,00 g Black (Patent) Malt (500,0 SRM) Grain 2 13,2 %
1000,00 g Caramel/Crystal Malt -120L (120,0 SRM) Grain 3 13,2 %
100,00 g Brown Sugar, Dark (50,0 SRM) Sugar 5 1,3 %
26,29 g Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 49,6 IBUs
26,29 g Chinook [13,00 %] - Boil 15,0 min Hop 7 24,6 IBUs
26,29 g Chinook [13,00 %] - Boil 5,0 min Hop 8 9,9 IBUs
1,0 pkg Edinburgh Ale (White Labs #WLP028) [35,49 ml]
+jästnäring
Batchen är på 12 färdiga liter och den har jäst i 3 veckor, vi nådde og på 1096 men testade idag efter 3 veckor och den ligger nu på 1034. Estimated är 1022. Ska jag låta den jäsa längre eller ska jag tillsätta mer jäst eller ska jag bara nöjja mig med lägre fg?