Vete-IPA inspirerad av Canned Wheat
Efter att ha druckit Malmö Brygghus Canned wheat på Öl- och whiskymässan i Göteborg blev jag sugen på att brygga något likande själv.
Tänkte köra
Og: 1.066
FG: 1.012
ABV: 7,2%
IBU: 51
Malt
Weyermann pilsner 1,5 kg
Puffat Vete 1,5 kg
Vetemalt (Weyermann) 1,5 kg
Humle
10 g Chinook 60 min
30 g Amarillo 5 min
30 g Chinook 5 min
30 g Citra 5 min
70 g Amarillo torrhumling
70 g Citra torrhumling
25 g Chinook torrhumling
Jäst
California Ale wlp 001
Frågor
Är det för lite kornmalt förhållande till vete? (räcker enzymerna till?)
Bör man köra en proteinrast med så mycket vete?
Jag infusionsmäskar i en kylväska, hur får jag enklast till tvåstegsmäskning? Dekoktionsmäskning?
Blir det för mycket humle i torrhumlingen (tanken är att avsluta humlepåsarna)?