Omkapsylering av karbonerat öl
Ja, jag blir så förbannad. Ska ölet lämnas in i SM så får det inte vara färgade kapsyler. Som om det skulle ge någon en konkurransfördel om det var tillåtet att använda gröna, röda, blåa kapsyler, om jag kan använda det så skulle väl alla andra, inklusive Heidrich och Cassino? Jag borde givetvis ha tänkt på det innan jag kapsylerade, och så blir jag förbannad på mig själv också, men då var jag inte alls på det klara med att ölet skulle bli en sak för SM. Så, där har ni bakgrunden. Och nej, jag karbonerar inte på fat. Refermenation in the bottle.
Hur kapsylerar jag om mina öl utan att sabba ölet? Kyl ner till 0 gradigt och sen raskt av och på? Vad tror ni? Lassa på med mer socker för att kompensera? Re-refermenation on the bottle, liksom?
Uppskattar tips, för mitt öl är verkligen toppen.
/Pål