Kronkapsyler?

Funderar på hur hållbarheten är på dessa kronkapsyler.
Har vissa sorters vin/mjöd jag vill långlagra i en icke idealisk miljö(dvs, fuktigt och kallt = jordkällare) och då i små flaskor ala 33cl.
Stora frågan är, hur länge klarar sig dessa kapsyler innan dom börjar rosta för mycket så det påverkar ens dryck negativt.

Och kan dessa färgade kronkapsyler hålla bättre?
Eller alternativ vad man kan göra för att öka hållbarhet på kapsylerna?

Sv: Kronkapsyler?

Hej!

Doppa i smält vax efter kapsyleringen, enl gammalt välkänt manér!

Eller tectyl...;-) ?

Mvh Raasken

Vanliga Halsningar fr.
Kv.Vikingens Pannrums-bryggeri:
Det är inte färdigt förrän det är klart...;)

Sv: Kronkapsyler?

Wax fundera jag på, men givetvis funderar man på hur väl det skyddar i längden.
För det är ju inte lite tid det handlar om.