Första bryggningen gjord
Hejsan!
Jag har länge funderat på och läst om ölbryggning och till slut skaffade jag mig utrustning. Jag satsade lite och skaffade ett startpaket med namnet Brewferm MX(kostade en del, men en hobby får kosta är min filosofi), sen köpte jag också ett färdigt paket med ingredienser från Brewferm med namnet Gregorius. Nu har jag precis gjort min första sats och väntar nu bara på att jäsningen skall komma igång. Jag har några frågor jag tänkte ställa till er experter för att bli bättre till nästa gång jag brygger. Satsen skulle bli 10 liter när den är färdig, man skulle börja med 11 liter vatten, när man skulle tappa över till jäshinken skulle man vara försiktig så att man inte får med proteinet som lägger sig på bottnen. Jag använde kranen på sidan av kokkastrullen är det bra eller får man med proteinet då? När jag tappat över allt visade det sig att det man fick över var 7 liter och sedan blir det väl ett svin från jäshinken också så några 10 liter blir det inte, har jag varit rädd för proteinet i onödan då eller? Sen funderade jag ifall man kanske kunde ha använt mera vatten är det en bra idé? tack på förhand!
Jonas