Coopers Real Ale, vad för maltextrakt?

Hej! är väldigt ny inom det här området, men tänkte nu testa mig på att brygga lite öl och har köpt hem utrustningen jag behöver. Nu har jag suttit och läst om bryggning hela dagen och försöker hitta det enklaste sättet för mig att lyckas med något drickbart.. Det här har jag kommit fram till:

Coopers Real Ale
Spray Malt 1,5kg

Vilket maltextrakt ska jag använda till ale? mörkt/ljust?
Vad för jäst ska jag använda?
Tänkte besöka butiken:
http://www.pgw.se/
(Jäst: http://www.pgw.se/catalog/product_info. … cts_id=647 )
imorgon så behöver lite tips om vilken jästsort jag ska satsa på!

Funkar det där torrjästen och isf hur mycket ska jag använda? (har fått uppfattningen att det är lättare med torrjäst..)

Blir alkoholhalten av detta runt 5%? (17g*5*19l = 1615g maltextrakt räknade jag på, läste det i någon tråd)

Tack på förhand!

Sv: Coopers Real Ale, vad för maltextrakt?

http://www.humle.se/punbb/viewtopic.php?id=1939

"You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."- Frank Zappa

Sv: Coopers Real Ale, vad för maltextrakt?

Det blir inte drickbart med coopers. Varför inte humla själv? Det är enkelt och blir många gånger bättre!

Köp på www.humle.se:
'Vienna Red' maltextrakt (Weyermann), flytande, 4 kg 
Challenger humlepellets, 100 g ( ca 7% alphasyra)
safeale 04

Instruktioner - 25 liter:
1. Koka upp 4-5 liter vatten med 25g humle, låt koka i ca 40 min
2. Lägg i 25 gram humle till och koka i 5 min till.
3. Sila ner allt i jäshinken, pressa ur humlen riktigt t.ex med en potatispress eller låt den dra i nytt vatten, för att få ur all smak
4. Rör ner maltextraktet, skölj ur maltburken med lite varmt vatten för att få med allt.
5. Fyll på med kallt vatten till ca 25 liter.
6. Kontrolera att tempraturen är under 25 grader, lägg sedan i jästen.
7. Låt det jäsa ut
8. Ställ jäshinken svalt och låt klarna i 5-7 dagar.
9. Tappa på flaska med ca 3 gram socker i varje 50cl flaska.
10. Låt kolsyra bildas i 7-10 dagar
11. Drick å va gla wink

Vill du få ett starkare öl än 4.5-5%, så kan du lägga i 2-3 dl honung eller sirap.

Lycka Till!!