Sv: Rätt metod för bryggning av Berliner weisse med frukt?

Ja definitivt. Fick endel fenoliska smaker när jag kollade av vörten idag. Kommer nog testa helmalt nästa gång för att få en renare profil.
Men us-05 kanske städar upp lite.

Sv: Rätt metod för bryggning av Berliner weisse med frukt?

Efter 1 vecka tappade jag över den till jäskärl, mina ph-stickor nådde inte ner till under 3,8 men skulle gissa att ph var <3,5 efter att jag tillsatte 4 liter vatten i 12 liter. Men det mest intressanta var att SG var 1008 efter utspädning, OG var 1044.
Den smaka relativt rent ölen, med en aningens aningens funky karaktär som jag tror kom av jäsningen i ugnen. Hoppas inte heller att jag koka bort en massa alkohol när jag värmde upp den till 100 grader och tog av den från plattan. Ville ha den i 85+ i 20 min.