Pastörisering
Är det bra att pastörisera innan jäsning?
Du är inte inloggad. För att använda forumet fullt ut bör du logga in eller registrera ett användarkonto.
Humlebladet → Bryggmetoder och råvaror → Pastörisering
Sidor 1
Du måste logga in eller registrera ett konto för att svara
Är det bra att pastörisera innan jäsning?
Vad hade du tänkt att ev pastörisera?
Vörten kokar du ju. Någon tillsats?
Hej, hoppar in här. Tillsatte plommon i sekdundären och de har blivit sånt tryck så att locket flyger av ett par gånger om dagen. Har en saison utan och en med rabarber, där är det noll action. Vad kan ha hänt/händer?
Plommon är ju rätt så sockerstinna. Du har helt enkelt fått en till jäsning. Sen om det är jästen från skalen eller ölets jäst, eller båda tillsammans, det är frågan.
Rabarber däremot, har väl just inget socker alls att tala om? Gott om syror däremot.
Sidor 1
Du måste logga in eller registrera ett konto för att svara
Humlebladet → Bryggmetoder och råvaror → Pastörisering