oops, primade med för mycket socker!
Hejsan. Jag håller på att brygga ett bärvin på blåbär svarta vinbär och röda vinbär (vildjäsning). I går tog jag ut en del av vinet från jäsning och tappade på 33cl flaskor, med avsikt att göra ett moserande vin. Efter jag hade tillslutit flaskorna kom jag på att jag råkat lägga i ca 6g socker per flaska i stället för 6g per liter!! Ibland är man bra dum!
Tror ni att flaskorna kommer att explodera? Vart ligger gränsen på hur mycket socker man kan lägga i?
Jag funderar på hur jag ska lösa detta. Antingen kan jag öppna flaskorna, låta sockret jäsa ut och sedan prima på nytt (med rätt mängd socker ;D) eller så kan jag låta det jäsa ett tag och sedan, när kolsyrehalten verkar lagom, lägga flaskorna rejält kallt för att döda jästen.
Vad tycker ni?
Lagrar/dricker: -
Planerar: Barley wine, porter.