Mäska en stek

Sous vide ser ut att vara perfekt i en Braumeister eller annat mäskkärl med bra temperaturkontroll. Stoppa ner en vacuumpåse i malten, så har du middagen klar av sig själv!

Här är ett exempel med 59 C i två timmar: http://www.youtube.com/watch?v=oKdDfunjYio

Här är mer (än nog) fakta om tekniken: http://amath.colorado.edu/~baldwind/sous-vide.html

Sv: Mäska en stek

Eller skita i påsen och köra köttöl!

http://chubbsnanobryggeri.blogspot.com/

Sv: Mäska en stek

Ratatosk skrev:

Sous vide ser ut att vara perfekt i en Braumeister eller annat mäskkärl med bra temperaturkontroll. Stoppa ner en vacuumpåse i malten, så har du middagen klar av sig själv!

Bra tips! Och det bör ju funka även med t ex en kittel på en kokplatta och en universaltermostat om man inte har en Braumeister.

-- Svante

Sv: Mäska en stek

Sous vide är ett alldeles utmärkt sätt att laga mat på . Enda problemet är att en vakuummaskin kostar skjortan men har man känningar på ett restaurangkök eller charkdisken någonstans  och kan låna en maskin så är det mycket vunnet . Kan vara lite joxigt för att  tex , en oxstek eller stekt fisk så skall man bryna köttet eller fisken först för att de skall få färg innan man stoppar i påsen och i sen i vattenbadet eller Braumeistern :-)

Sv: Mäska en stek

Våra köttmäskningsböner är hörda, för nu säljer Lidl vakuumpackningsmaskiner för 249 kr styck. Den tar både specialplastrulle och vanliga fryspåsar. Fungerar helt säkert till malt och humle också

6 Senast ändrad av megen (2011-06-30 21:16:22)

Sv: Mäska en stek

Hmm om man kör en längre proteinrast borde steken bli lite mörare. smile

Då utan vakumpåse alltså.

Sv: Mäska en stek

Haha det kanske man ska prova. Mäska en stek utan påse tills den är lagom genomkörd. Sen Brygger man ett öl som vanligt på vörten. Köttet kan man frysa in och tina upp lagom till ölen är klar och skall serveras. Köttöl med samma kött som tilltugg. smile Gött!

Sv: Mäska en stek

Som sagt...

http://www.homebrewtalk.com/f56/show-us … ost4719041

Sv: Mäska en stek

På Humlegårdens 20-årsfest i somras (direkt efter sommarölträffen) serverade vi Black Angus högrev sous-vide-tillagade i Braumeister med en skvätt rökbock i 24 timmar vid 55 °C, sedan grillade hastigt över het träkolsglöd och trancherade.

Har man ingen vakuummaskin kan man tillaga kött som man köper i vakuumförpackning från mataffären direkt utan att öppna förpackningen. Då missar man visserligen möjligheten till smaksättare i påsen vid tillagningen. Men det finns ju överkomliga vakuummaskiner för hemmabruk.

-- Svante