776

(14 svar, postad i Utrustning)

Köpte 2kw på Kjell.com för 500bagare. Kokar 27 liter utan problem i Biltemas billiga kastrull med liggunderlag runt. Och ja det går att koka 27 liter i en 25-literskastrull, om man förlänger den med en "krage" av en slaktad jäshink. Nej det är inget jag rekommenderar. Bilder på dumheterna finns på http://www.gustavlindh.com/blog

Tackar och bockar! smile

Hahahaha, tack. Jo nappen var en miss först, men tyckte det var en skön detalj.
Fler bilder finns på min bryggarblogg: http://www.gustavlindh.com/blog

http://www.humle.se/punbb/images/upload/_GL_8400.jpg
En av de första Weizen jag gjorde. Lite klent skum men det fanns ljus när jag fotade denna till skillnad från årstiden vi är i nu smile

En fråga: hur stor smakskillnad blir det av att köra 50% pale istället för 50% pilsnermalt i en Weizen?

Enligt beersmith går färgen från 9.8 EBC till 10.3 vilket kan justeras tillbaka genom att ändra vätskevolymen ca 2l...
Anledningen till att jag frågar är att jag vill få ner koktiden på mina weizen från 90 till 60min samt inte behöva ha så många stora säckar basmalt...

Jag får betydligt mycket mer banan-smak om flaskan är lite varmare.
Kylskåp=ingen banan, rumstemp=chicita ringer och gratulerar. Varför blir det såhär? Smaken är den samma i övrigt.

Med några brickor vid vingmuttern för att justera distansen precis som du gjort i sista bilden tycker jag att det fungerar mycket bra. Har testat utan distans och fått som du säger ett ojämnt resultat. Tycker mig märka lite skillnad mellan olika maltsorter (Viking Pale Ale och Vikings Cara Plus 100) men inget som stör. Kör med tunna-i-tunna och tycker jag kan mala-på ganska finmalt utan hastighetsförsämring vid lakning eller dåligt utbyte. Tycker priset på de riktiga 2/3-valsarna är mer lämpat för föreningar.

Jag är ganska ny på forumet men det kanske går att splitta upp tråden? Annars är det väl bara att starta en ny tråd o länka i denna?

Kanske ska rätta mig själv lite. Jag använder brickorna som distans och inte som på bloggen. Den bilden på bloggen är från dagen efter jag fått kvarnen och inte hunnit justra den något. Jag har även bytt ut handtaget mot en skruv (insex/IKEA) så jag kan driva kvarnen med min skruvdragare. Drar igenom 3 kilo på någon minut. Nöjd med kvalité och resultat på malningen/krossningen.
Det jag saknar är någon monteringsmöjlighet så jag kan mala rätt ner i en jästhink. Nu är det en himla tömmande av skålar mellan vägning, påfyllning i coronan och nymalt.

Oj, tack. Nej jag har köpt den beg så det visste jag inte. Får skaffa lite fler brickor då eftersom de behövs för att få rätta kross-storleken. Eller justerar du enbart med det stora vredet till själva kvarndelen?

Jag skaffade den här på kjell och är grymt nöjd. http://www.kjell.com/sortiment/el/verkt … ter-p48183
Kalibreringmöjligheter och sjukt snabb. Mäter på typ en sekund, enkelt att skaffa nya k-mätare eftersom det är standard-givare.

Se den i action på www.gustavlindh.com/blog

http://www.humle.se/punbb/images/upload/_GL_7272.jpg

Tusen tack! Det lirade utan felmeddelande!

Öppnar i emacs, copy paste mellan style och data, texten finns kvar när jag öppnar igen, får samma wxWidgets bugg när programmet ska starta och så krashar det. Det blir alltså något fel ändå med UTF-8/unicode whatever. Så ett litet mail med de två filerna så går jag upp i brygga smile

Har försökt så in i... Får det inte att fungera varken med emacs eller textedit.
Ingen med mac som kan lägga upp style och style1 alternativt maila dem till glindh@gmail.com?
Vore grymt tacksam!
/Gustav