Sv: Bryggdag

I helgen bryggdes en amber ale.

Blogginlägg:
http://fearwolf.blogspot.se/2016/11/bry … amber.html

/Peter

En av medlemmarna i hembryggargänget Fear Wolf Brewery:
Blogg: http://fearwolf.blogspot.se
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Fear-Wolf-brewery/392281610808876
Presentation: http://www.humle.se/punbb/viewtopic.php?id=5717

Sv: Bryggdag

Idag bryggdes ett mellanting mellan Barley Wine och kanske DIPA.

Tanken med den här bryggden är att göra någonting som inte bara kan lagras länge, utan ska lagras länge innan den avnjutes. 

Jag fick upp OG till 84, nu ska vi se var jästen Burton Ale kan göra med den soppan. Den har en härlig färg, och humle i mängder. IBU ca 90, men det är ju i praktiken mycket lägre om ett år eller så. Det ska bli spännande.

Humlen blev så här;  60 g EKG vid 60 min, 100 g EKG vid 20,  samt 50 g Nelson Sauvin vid 20.
Vi får se hur detta blir smile

Sv: Bryggdag

Pumpa- ale skapades idag. Ska bli intressant, har aldrig gjort sån förut. Nu plussade jag lite med själva pumpan i receptet, så det fick bli lite högre dos kryddor och lite mer humle i 5-givan. Og på 50, lite M44 så ska vi se var det landar.

Sv: Bryggdag

Igår blev det en lager. Maltnotan till en Wienerlager, men humle som en amerikansk pilsner eller liknande, Citra och Cascade. WLP830.

Sv: Bryggdag

Och idag en ale, som jag hoppas blir fruktig och humlig. Har var det Galaxy och Mosaic i en skön blandning.

81 Senast ändrad av Perwaste (2017-05-02 19:43:52)

Sv: Bryggdag

För övrigt, den där pumpa-alen, den blev helt fantastisk i kombination med thaimat! Där gifter kryddorna i maten och ölen in sig rejält, och har en behaglig pumpasmak över det hela. Tycker jag smile