Brooklyn Brewery
Nu under påsken tog vår familj en sväng över till New York. Det hördes så mycket svenska så man undrade om det fanns några kvar därhemma :-)
Vi passade på att titta in på Brooklyn Brewery, på en av deras turer. Det var intressant, och kan rekommenderas, eftersom den som talade dessutom kunde bryggprocessen, men även gick igenom hur man smakar/luktar/bedömmer öl, ingredienser etc. Det var besökare från stora delar av Europa, och såklart även jänkare där.
Innanför entren står det jäskärl i arbete
Först var det genomgången i deras bar, direkt i anslutning till bryggeriet.
Här är det tankarna där det mäskas för fullt
De kör 24-timmarsskift 5 dagar i veckan. Vattnet kommer från området utanför, norr om, New York. Det verkar som om den enda filteringstekniken de änvänder är whirlpool, och allt använd malt går direkt vidare till djurfoderindustrin. Mer fanns säkert att berätta, men vi var väl en 25 deltagare på den här förevisningen, så det anpassades till alla. Den som är sugen på att ta en visit där gör bäst i att boka detta hemifrån, det verkar som om det för det mesta är fullt, så man har nog inte så mycket för att åka dit och chansa.
Nu får vi se vart nästa resa går :-)