Surdegsbröd
hej
Jag gillar surdegsbröd. Gjorde i mitten av hösten 2 st bröd som blev helt ok.
det är ju ett hyfsat gott arbete att i ca 4-5 dagar hålla på att mata upp den där surdegen och så är man ju inte alltid till 100 att den blir ok.
Ok i mitt fall så blev den bra. Nackdelen/Fördelen det är ju att det blir en hel del mängd surdeg över, den skall sparas, samt ev förökas, det känns lite jobbigt,
Jag gillar att baka. i går när jag som vanligt gick och spanade bland dom olika mjölen så hittade jag en påse från kronjäst som hette Bagarens jästmix för SURDEGSBRÖD. det var en påse med torrjäst mixat med surdegskultur i torrform.
jag bakade 2 bröd på påsen, det var hyfsat enkelt, s.k medelsvårt, inga problem jag fick 2 st mycket goda limpor.
Du bör väl ha bakat några gånger innan så du vet hur bröd jäser samt beter sej i en ugn. men sen är det inga prob. Brödet smakade mycket gott.
pris för surdegsmixen ca 15 kr.
Fördelen du slipper hålla på i dagar för att få en surdeg som man ändå inte vet är ok. Testa
Jag är kanon nöjd
Bo